Анкета

Според вас вегетарианството решение ли е на проблема със затлъстяването?

Въглехидратите са полезни за вас и ви помагат да отслабнете, но кои точно и как?

Личния треньор на Грейс Лавиния казва, че въглехидратите са полезни за вас. Така че какви въглехидрати са полезни за вас и кои от тях трябва да ядете?

Трябва да се опитате включите в диетата си сложни въглехидрати в най-естественото им състояние - като овесени ядки, сладки картофи, кафяв ориз и зеленчуци. Уверете се, че те са закупени небелени, ненарязани и непреработени.

Овесът трябва да е от джъмбо сорта - суров и без добавени ароматизанти, а оризът трябва да бъде късо кестеняво зърно и трябва да се вари за 25 минути.

прочети повече ...

Защо е ПОЛЕЗНО да ядем въглехидрати?

Знаем, че една здравословна и балансирана диета е ключът към здравото тяло.

Но може да бъде трудно да разберем точно кои храни са най-здравословните за нас, заради постоянния порой от нови проучвания и изследвания, които определят някои храни като вредни или полезни.

Една група храни, която има доста лоша репутация през последните няколко години, е групата храни, пълни с въглехидрати.

прочети повече ...

Захарта, а не мазнините, е истинският убиец

Нискомаслените диети не ограничават сърдечно-съдовите заболявания и не ви помагат да живеете по-дълго - истинският враг са захарта и въглехидратите, според водещ учен.

Настоящите диетични съвети се основават на погрешни доказателства от 1950, които са демонизирали наситените мазнини и са поставили общественото здраве под риск, каза той.
Джеймс ДиНиколантонио, учен от Ню Йорк, заяви: "Ние се нуждаем от камапния за общественото здраве като тази, която вървеше през 70-те и 80-те години с цел да демонизира наситени мазнини. Трябва да кажем на хората, че сме сбъркали."

прочети повече ...

Търси в статии