Анкета

Според вас вегетарианството решение ли е на проблема със затлъстяването?

Сушените сини сливи са тайно оръжие в борбата с килограмите

Шепа сушени сини сливи два пъти на ден може да ви помогне да отслабнете.

Хората, които ги похапват, свалят тегло – въпреки че специалистите препоръчват на хората на диета да не ядат много сушени плодове. Но в действителност сливите могат да улеснят диетата, тъй като потискат апетита.

Все пак, ако искате да опитате този метод, се препоръчва да се започнете с малки количества, за да се сведат до минимум стомашните проблеми, които този плод предизвиква.

Изследователи от Университета на Ливърпул проследили теглото и апетита на 100 души с наднормено тегло. На половината било казано да похапват сушени сини сливи. Мъжете били помолени да ядат 170 грама на ден – около 15 сини сливи, а жените – 140 грама, или една дузина.

Високата концентрация на захар в сушените плодове означава, че хората, които са на диета, трябва да се ограничат до 30 грама на ден. И двете групи загубили около 2 килограма тегло и 2,5 сантиметра от талията си след три месеца.

Въпреки това, загубата на тегло изглежда се ускорило при групата, която яла сливи към края на изследването. Освен това, тези хора се чувствали по-сити - вероятно заради голямото количество фибри в плода, стана ясно на Европейския конгрес по затлъстяване, който се проведе в София.

Изследователят Джо Харолд заяви, че въпреки лошата си репутация, сливите се понасят добре. Колегата му Джейсън Халфорд каза, че изглежда потискащият апетита ефект на сините сливи надхвърля всякакви щети, нанесени от тяхното съдържание на захар. Той смята, че други сушени плодове, като стафиди, е вероятно да имат подобни ползи. Професор Халфорд, заяви: "Един от най -големите проблеми с диети е, че те карат да се чувстваш гладен. Това не означава непременно, че сините сливи са новото чудо за загуба на тегло, но те не пречат на диетата."

назад ...

Тайната да се чувствате сити за по-дълго и да свалите тегло е да ядете бавно

Майка ви е била права, когато ви е казвала да ядете по-бавно, доказва изследване.

Хората, които ядат по-бавно се чувстват по-сити и си мислят, че са яли повече от хората, които ядат бързо, показват тестовете.

Предишни изследвания са установили, че по-бавното консумиране на храна води до по-нисък ИТМ - индекс на телесната маса – в сравнение с бързото ядене. Но причината, поради която бавното хранене е свързано с по-ниско телесно тегло, досега не съвсем ясна.

прочети повече ...

Гладуването забавя процеса на стареене и удължава живота

Ако намалите броя на калориите, които приемате наполовина в продължение на пет дни в месеца, това ще ви помогне да живеете по-дълго, показва ново проучване.

Хората, които са подложени на по-малко от една седмица на силно ограничаваща диета, показват малко признаци на стареене, диабет, сърдечни заболявания и рак в сравнение с група, която не е гладувала. И добрите ефекти остават във времето въпреки връщането към нормалната диета – въпреки че тя също трябва да е здравословна.

прочети повече ...

АРХИВ

Декември

Ноември

Октомври

Септември

Август

Юли

Юни

Май

Април

Март

Февуари

Януари

Декември

Ноември

Октомври

Септември

Август

Юли

Юни

Май

Април

Март

Февуари

Януари

Декември

Ноември

Октомври

Септември

Август

Търси в статии