Анкета

Според вас вегетарианството решение ли е на проблема със затлъстяването?

Отслабвайте с помощта на грейпфрут

Хората, които следват диети, отдавна се кълнат, че грейпфрутът помага да отслабнете. Сега, учените също започват да вярват в това.

Ново проучване установи, че пиенето на сок от грейпфрут по време на ядене на мазна храна намалява количеството на теглото, което се наддава, с до една пета. Изследването също така намеква, че грейпфрутът може да бъде толкова добър, колкото лекарствата, за запазване на нивата на кръвната захар под контрол.

Експериментите са проведени върху мишки - но учените твърдят, че резултатите оправдават изследвания върху хора. Професор Джоузеф Наполи, от Университета на Калифорния, Бъркли, заяви: "Ние сме свидетели на всякакви измами относно диетите. Но тези резултати, въз основа на контролирани експерименти, дават основание за по-нататъшно проучване на потенциалните здравословни свойства на сока от грейпфрут".

Диетата с грейпфрут, също наречена Холивудската диета, датира от 1930 г. и нейни фенове са множество знаменитости, включително певицата Кайли Миноуг. Основната идея на тази диета е да се пие сок от грейпфрут с всяко хранене и това намалява приема на калории.

Изследователите са установили, че когато мишките били хранени с мазни храни в продължение на три месеца, тези, на които бил даван сок от грейпфрут, натрупали до 18 на сто по-малко тегло, отколкото тези, на които била давана вода. Те също така имали по-ниски нива на кръвна захар и инсулин – въпреки, че приемали същия брой калории и правили същото количество упражнения като мишките, които пиели вода.

В действителност, сокът от грейпфрут е толкова добър за контролирането на инсулина, колкото широко използваното лекарство за диабет метформин. Въпреки това, плодовият сок има ефект върху теглото само когато животните яли мазна храна.

Изследователите казват, че не знаят как грейпфрутът спира натрупването на килограми.

назад ...

Тайната да се чувствате сити за по-дълго и да свалите тегло е да ядете бавно

Майка ви е била права, когато ви е казвала да ядете по-бавно, доказва изследване.

Хората, които ядат по-бавно се чувстват по-сити и си мислят, че са яли повече от хората, които ядат бързо, показват тестовете.

Предишни изследвания са установили, че по-бавното консумиране на храна води до по-нисък ИТМ - индекс на телесната маса – в сравнение с бързото ядене. Но причината, поради която бавното хранене е свързано с по-ниско телесно тегло, досега не съвсем ясна.

прочети повече ...

Гладуването забавя процеса на стареене и удължава живота

Ако намалите броя на калориите, които приемате наполовина в продължение на пет дни в месеца, това ще ви помогне да живеете по-дълго, показва ново проучване.

Хората, които са подложени на по-малко от една седмица на силно ограничаваща диета, показват малко признаци на стареене, диабет, сърдечни заболявания и рак в сравнение с група, която не е гладувала. И добрите ефекти остават във времето въпреки връщането към нормалната диета – въпреки че тя също трябва да е здравословна.

прочети повече ...

АРХИВ

Декември

Ноември

Октомври

Септември

Август

Юли

Юни

Май

Април

Март

Февуари

Януари

Декември

Ноември

Октомври

Септември

Август

Юли

Юни

Май

Април

Март

Февуари

Януари

Декември

Ноември

Октомври

Септември

Август

Търси в статии